Vi trapper opp arbeidet med Strikk for livet, vil du være med å hjelpe?

Strikk for livet har til nå distribuert gode, varme strikkeplagg til mange tusen nyfødte barn takket være god strikkehjelp. Behovet for varme klær er enormt, og vi vil nå ut til enda flere! Strikk for livet har til hensikt å være med på å redusere spedbarnsdødeligheten i Tanzania ved å tilby strikkede kuvøser bestående av luer, sokker, gensere og tepper strikket i myk, varm babyull. I 2014 trapper vi opp arbeidet med Strikk for livet.

Helseministeriet Zanzibar Nord

Etter å ha innledet et samarbeid med helsemyndighetene på Zanzibar Nord vil vi nå starte et prosjekt hvor vi har til hensikt å dele kunnskap med kvinner i fertil alder, gravide og mødre, rundt helse under graviditet og hos det nyfødte barnet. Vi vil også distribuere kuvøser til nyfødte, både de som ikke kommer seg til helseklinikker ved å starte oppsøkende helsetjenester ut i landsbyer, og ved å besøke helseklinikker. Det er en enorm fattigdom på Zanzibar og mange har ikke økonomi til å komme seg til helseklinikker under graviditet og fødsel. Vi ble sjokkerte da vi så hvilket tilbud fødende har i distriktet.

IMGA0559

Mange barn blir født hjemme under vanskelige forhold. Mange dødsfall hos mor og barn bekymrer FN som sier Zanzibar er langt unna å nå tusenårsmålene med å bedre helsen for gravide, og fortsatt dør for mange nyfødte. Selv på Zanzibar, og i alle tropestrøk generellt, er det også et stort problem at nyfødte og særlig premature dør på grunn av nedkjøling. Når sola går ned og kvelden kommer, faller temperaturen og de små barna som har lite utviklet temperaturkontroll blir fort kalde. FN viser til at enkle, kostnadseffektive tiltak som varme klær hjelper, og vi i Strikk for livet ønsker å tilby dette i sammenheng med helseinformasjon.

Strikk for livet På sikt ønsker vi også å engasjere lokale kvinner med å strikke kuvøser, slik at vi både kan bidra til arbeidsplasser og at de kan være med på å produsere det nyfødte har behov for av varme. Vi ønsker å samarbeide med lokalt helsepersonell i arbeidet med prosjektet. Det er også ønskelig å kunne reise rundt i Norge for å holde presentasjoner av vårt arbeid hos dere som strikker for livet. Foredrag for skoleklasser, dagsenter og bedrifter står høyt på ønskelisten, for å formidle viktigheten i arbeidet som gjøres for de små nyfødte barna og mødrene deres.

For å fortsette arbeidet trenger vi økonomisk støtte fra både privatpersoner og bedrifter.

Ved å trappe opp arbeidet kan vi nå ut til flere, og forhåpentligvis bidra til at færre nyfødte barn dør av nedkjøling.

Har du lyst til å hjelpe? Bruk kontonummer 1503 31 86808 og gi ditt bidrag.

Vi trenger også stadig mer strikketøy, så fortsett å strikke for livet:)

Vi blir veldig glade om dere vi dele oppfordringen!

Tusen takk!

Rebekka

Reklamer

7 tanker på “Vi trapper opp arbeidet med Strikk for livet, vil du være med å hjelpe?

  1. Fer en fantastisk jobb dere gjør! Ville vært en drøm o få jobbe sammen med dere, reise nedover o få være med o gjøre en forskjell.
    I mellomtiden skal jeg bestille garn o strikke litt 😉

    Klem Anna

  2. Hei Rebekka! Så flink du er? Lurer på om du tar i mot ullklær til større barn også? Har en del ullklær liggende etter barna som jeg tenkte strikk for livet kanskje hadde nytten av?
    Håper alt er bra med deg? Hilsen Hilde Albinussen 😉

    • Hei Hilde, tusen takk! Alt er bra, det føles veldig riktig å jobbe mer med Strikk for livet:) Vi tar gjerne imot ullklær til større barn også! Dette kommer godt med til alle barn:) Klem:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s